We hebben 90 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

4657098
Vandaag
Gisteren
Deze week
Tot en met vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 13-11-2012
1569
1941
5104
4639125
45884
149310
4657098
Uw IP 54.162.184.214
Server Time: 2018-05-23 22:27:04

Vindicat-rellen bestraft

Pissen tegen de muur, gordijnrails slopen, met glazen gooien, flessen wijn jatten, personeel schofferen, gat in de wc-deur trappen, politie ter plaatse. Kortom: zo gezellig was het bezoek van studentenvereniging Vindicat aan Sushi Mall in Groningen, zeggen getuigen. Eerder waren de relschoppers betrokken bij een ontgroeningsincident. De zaken worden tot op de bodem uitgezocht. Vandaag heeft de universiteit Groningen laten weten de bestuursbeurs voor Vindicat op te schorten. Bij eventuele volgende incidenten wordt die ingetrokken.

 

Een paar honderd studenten hielden een soort van hospiteeravond in de Sushi-gigant bij het Sontplein in Stad. Alle tafels waren bezet door corpsleden. Op één na. Daar zaten een paar Groningers een verjaardag van een vriend te vieren. Ze wisten niet wat ze meemaakten.

“Het was vrij lawaaierig en door de enorme drukte duurde het lang voordat we eten of drinken kregen. Maar dat was niet zo erg. We vonden het vooral sneu voor het personeel. Dat werd bespot, omver geduwd, uitgelachen en compleet onder de voet gelopen door de studenten.”

Naarmate de avond vorderde, werd de stemming steeds agressiever.

 

Volle flessen

Er werd ook geplunderd, volgens getuigen: “De helft liep met een aantal volle flessen wijn naar huis, die zijn volgens mij nooit betaald.” Ook een andere bron rept over chaos en dikke ellende door toedoen van de studenten. “Het liep volledig uit de hand. De studenten waren veel te dronken en begonnen alles te slopen.”

 


.

Sushi Mall beaamt dat het uit de hand is gelopen met honderden bezoekers van Vindicat. “Een keer per jaar eten al die studenten hier en eigenlijk is het dan altijd dikke ellende. Ik denk niet dat we ze nog weer toelaten.”


De getuige, die als enige niet-Vindicater met zijn maten in het restaurant zat: “Er zijn altijd een paar goedgebekte Vindicaters die alles goedpraten als de politie komt, ook nu weer. Ik krijg het idee dat die gasten denken dat ze met alles weg kunnen komen.”
 

 

Opmerkelijk is dat de stadswebsite SIKKOM een en ander uit de mond van getuigen zegt te hebben opgetekend, terwijl het restaurant de ravage en overlast dit weekeinde heeft ontkend. Het bestuur van de studentenvereniging zegt de zaak te gaan uitzoeken en maatregelen te treffen als blijkt  dt Vindicat-studenten een slagveld hebben achtergelaten. De universiteit houdt nu als voorlopige straf de bestuursbeurs (vergoeding voor bestuursleden van Vindicat) tot nader order in.