koken & tafelen algemeen
Boeken algemeen

We hebben 63 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

4589149
Vandaag
Gisteren
Deze week
Tot en met vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 13-11-2012
1209
1831
8304
4518431
127245
120352
4589149
Uw IP 54.198.122.70
Server Time: 2018-04-19 11:56:27

KVNW Wijnrank voor Astrid en Hubrecht

Astrid Joosten, bekend als presentatrice van vele televisieprogramma’s waaronder Twee voor Twaalf en Kanniewaarzijn, heeft vandaag, na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), in de Residentie van de Franse ambassadeur, de KVNW Wijnrank ontvangen. Zij ontving deze onderscheiding uit handen van de voorzitter Peter van Houtert.
Astrid Joosten is vinoloog, medeauteur van de boeken Gek op wijn en Vrouwen gek op wijn. Met haar aanstekelijke passie voor wijn bereikt zij een groot publiek en draagt daarmee bij aan het goede imago van wijn en de wijnsector.


Ook Hubrecht Duijker ontving deze eervolle onderscheiding. Vermoedelijk heeft niemand ter wereld méér boeken over wijn geschreven dan Hubrecht Duijker. In 1973 schreef hij zijn eerste boek, Kleintje wijn. Zijn boeken zijn vele malen vertaald. Hubrecht Duijker heeft vele prijzen gekregen, waaronder de Wine Communicator of the Year en de Literaire prijs Académie du Vin de Bordeaux. Hij is Officier de l'Ordre du Mérite Agricole en hij is ereburger van Margaux. Hij was jarenlang adviseur in het bestuur van de Stichting Wijncommunicatie van de KVNW en schrijver van het speciaal voor de KVNW uitgegeven boekje Er zit muziek in wijn. Met zijn wekelijkse wijnrubriek in Het Parool en het Financieele Dagblad heeft hij een groot publiek met wijn laten kennismaken.


Hubrecht Duijker was en is belangrijk voor de positionering van wijn in Nederland. Om die reden heeft het bestuur van de Stichting Wijncommunicatie dan ook gemeend dat de eerste Oeuvreprijs in de geschiedenis van de Wijnrank onbetwist toekomt aan Hubrecht Duijker.


De KVNW Wijnrank is een onderscheiding van de Stichting Wijncommunicatie van de KVNW en bestaat sinds 1987. De KVNW Wijnrank is een blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving. In het verleden kregen onder andere Adriaan van Dis, Joop Braakhekke, Thomas Lepeltak en Jan Kamminga dezelfde onderscheiding. De Stichting Wijncommunicatie bevordert de kennis van en over wijn en stimuleert een verantwoorde consumptie. De Stichting Wijncommunicatie is gelieerd aan de KVNW.