Even aandacht voor een proefnotitie die niet alledaags mag heten. Hij komt van Eric Sauter, Maastricht en heeft betrekking op een wijn van Jean Louis Poudou uit Laure in Minervois. Niet dringen. Er is nog voorraad van.

‘Het Poudou-perceel, met de naam Plantation 1905 herbergt 23 verschillende wijnrassen, die allemaal in de wijn terecht komen (!), waarvan de stokken kris kras door elkaar geplant zijn. Een indrukwekkende proeftuin van Eden waarvan de vruchten in volmaakt rijpe conditie apart geoogst en verwerkt worden. Het resultaat is meer dan begerenswaardig.

Bij het proeven van deze wijn dienen zich vergelijkingen aan dankzij herinneringen aan wijnen uit bekende streken. Deze wijn is echter uniek. Uniek dankzij z'n opulente vruchtenconcentratie van een goede Bandol, de warmte van de zuidelijke Rhône, de frisheid van de noordelijke Rhône en het vloeiende van een Bourgogne uit een zeer zonrijk jaar.

Het basale, de eenvoud en de klasse van vroeger, heel vroeger … Met heel veel respect gesmeed, dankzij de knappe vinificatietechniek, tot een model van harmonie en smaakrijkdom. Uit het oogpunt van verleidelijkheid zal het waarschijnlijk niet lukken om deze flessen tien jaar te bewaren, maar het indrukwekkende resultaat van tien jaar kelderrijping is in de verte al te proeven’.