We hebben 77 gasten en geen leden online

Even opladen

 

Maandenlang over wijn berichten kan slopend zijn. Veel reizen, veel proeven, veel wikken en wegen, veel schrijven. Er zijn momenten dat ook de reserves worden aangesproken. En als die opraken, moet er worden bijgetankt.

 

Dat ga ik ook nu weer doen. In een speciaal ‘survival’-wijntrainingskamp, met een zo goed als militaire discipline. Daar wordt om te beginnen intensief aan de lichamelijke conditie gewerkt. Driehonderd keer opdrukken per dag, vier uur kickboksen en drie speed-marsen in de avonduren zonder veldfles wijn zijn daar heel gewoon. In je eigen belang, want wie die conditie laat versloffen, zit er op den duur niet fris meer bij.

 

Linke foefjes

Bovendien kunnen ook wijnjournalisten wel eens lijfelijk worden bedreigd. Door het soort wijnhaters bijvoorbeeld, dat de wetenschap graag in eigen voordeel verbuigt. En dan kunnen wat linke foefjes achter de hand geen kwaad. Vervolgens worden de spirituele vermogens opgeladen met nieuwe strategieën, die ten doel hebben het aantal website-bezoekers te ‘optimaliseren’. Niet dat we daar, als grootste wijnconsumenten-website in de Benelux en nationale koploper, ontevreden over zijn, maar het kan altijd beter.

Kortom: u zult dus moeten berusten in de omstandigheid dat ik van 2 tot 24 maart afwezig ben.