We hebben 110 gasten en geen leden online

Twee wijn-Caballero´s

In de residentie van de ambassadeur van Spanje in Den Haag, Fernando Arias, zijn ‘vinpressionist’ Hubrecht Duijker en restauranthouder-sommelier Adrián Zarzo Habraken onderscheiden met de ‘Orden de Caballeros del Vino Español’. De motivering van de toekenners:


"Hubrecht Duijker, illustere journalist en wijnschrijver, met bijna 45 jaar ervaring en 'peetvader' van de huidige generatie Nederlandse wijnjournalisten en schrijvers. Auteur van talrijke boeken en artikelen over Spaanse wijnen, waaronder: De goede wijnen van Rioja en de Wijn- en reisatlas van Spanje. Dit laatste werk ontving in de Verenigde Staten de Julia Child Award voor het beste boek over wijn. Ook ontving Hubrecht Duijker de Orden del Mérito de España en is hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau. www.hubrechtduijker.com


Adrián Zarzo Habraken, Uitstekende kok en sommelier. Adrián, zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, opende in 2013 zijn eerste restaurant, ZARZO in Eindhoven, en ontving in december 2015 zijn eerste Michelin-ster. Hij vertegenwoordigde Nederland bij het concours Internationale Copa Jerez 2015 in Jerez de la Frontera, waar hij werd verkozen tot winnaar in de categorie beste chef-kok. Hij heeft zich geweldig ingezet voor de ontwikkeling van de Spaanse gastronomie en wijn in Nederland. “Ik laat me nog steeds inspireren door de puurheid van de Spaanse keuken. En ik streef naar sereniteit en de juiste balans in een gerecht.” Onlangs opende Adrián Zarzo een tweede restaurant, VALENZIA, in Eindhoven".

De ‘Orden de Caballeros del Vino’ is een blijk van waardering voor personen die zich, ongeacht hun professionele activiteit, op een bijzondere manier hebben ingezet ten behoeve van de Spaanse wijn.