Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 62 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6130961
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
700
3463
14454
13249
26247
442528
6130961

Uw IP: 3.234.252.109
13-06-2021 10:23

Frits dronk teveel wijn

 

Journalist Frits Wester dronk op het hoogtepunt van zijn verslaving dagelijks tot een-derde liter wodka en zes, zeven glazen wijn. De RTL-verslaggever keert vandaag fris en 20 kilo lichter terug op het Binnenhof. Wester slikte de “laatste jaren alcohol als limonade”. Dat bekende hij afgelopen maandag in Jinek, waar hij over zijn alcoholverslaving praatte. Hij besloot in september zijn werk voor RTL Nieuws tijdelijk neer te leggen om zijn probleem aan te pakken. “Je drinkt op borrels, na het zeilen, het is gezellig en op een gegeven moment wordt het te veel”, stelde Wester. “Je tolerantiegrens ligt hoog, je drinkt het als limonade. Ik dronk niet tijdens het werk, maar je tank moet op een gegeven moment brandstof. Je herkent de signalen, en de huisarts waarschuwde na de bloedtest: de leverwaarde is niet helemaal goed. Maar ik kon nog goed functioneren.”

 

 

Ook geen 0-drank

Wester had verder geen problemen in zijn leven, dus wist zijn verslaving lange tijd onder controle te houden. “Ik had geen financiële problemen, geen stress, ik vond het gewoon lekker.” Maar toen de journalist in september op televisie niet uit zijn woorden kwam, constateerde hij zelf dat hij niet meer kon functioneren zonder veel te drinken. Ook begon hij soms dingen te vergeten. “Het drinken zelf is niet het probleem, maar de lange periodes zonder die brandstof. Dan ga je je heel vervelend voelen. Een alcoholist is geen oude man met een lange baard onder een brug. Maar het is je broer, je collega, je zwager. Er zijn zoveel mensen die ondanks deze problemen blijven functioneren.”

 

De journalist is de afgelopen maanden 20 kilo afgevallen. Hij heeft zich enorm gesteund gevoeld door zijn collega’s en op straat door kijkers. “Ik denk er niet eens over om een 0,0 te gaan drinken. Want ik heb 17 miljoen politieagenten om mij heen die mij doorlopend gaan controleren.”

(Bron: ANP)