Lach door de dag

De jaarprijs TOTALE VERLOEDERING WIJNCOLUMNS, ingesteld door de Associatie van Oeuvreprijs Winnaars Wijnjournalistiek, kennen wij met genoegen toe aan Bythegrape voor de meest recente 'column'. Een uniek anti-wijnMOMENT. Niet alleen vanwege het commerciële misbruik van dit instrument, maar ook vanwege de aard van de inhoud. Wij citeren hier de minimale promo-tekst waarin de ‘auteur’ zichzelf een vraag stelt en zoals die in de zelfbevredigings-rubriek 'COLUMNS' valt na te lezen:

 

‘Marcel van Bruggen nog 11 nachtjes slapen!

 

Over 11 nachtjes slapen gaat By the Grape winery Amsterdam aan de Maasstraat 118 open. Wijnboeren hebben hun vliegticktes geboekt, wijnliefhebbers hebben de datum in hun agenda staan, de gastenlijst wordt gecheckt, sta JIJ er eigenlijk al op??

Het openingsspektakel is geregeld, maar hoe zit het eigenlijk op de locatie zelf...Marcel?

Een impressie...’

 

En dan volgen er een paar verbouwingsfoto’s. Leve de debielen-'column'.

 

Marcel heeft 20 jaar ervaring in de wijn, maar dan vanuit een hobby. Studeert volijverig om ‘hogerop’ te komen in de wijn-hiërarchie en is in dienst van Linke Derrick. Die heeft het in twee maanden bestaan alleen maar ‘columns’ te laten verschijnen, waarin eigen volk onbeschaamd de negotie kietelt.